Prodat Jiné (Obyvání), Crecente, Pontevedra, Španělsko, Mosteiro 19,Albeos,Crecente

Prodat - Cod. 43788

  • Typologie: Jiné (Obyvání)
  • Oblast: 528 m²
  • Pocet pokoju: 0
  • Podlazí: 0

Klášter Albeos je jedním z těch realitních klenotů, které volají po důstojném přežití, nejen jako slavná ruina, ale jako živá a užitečná budova, modernizovaná na dobu.

Jeho existenci lze vysledovat až do roku 1071, kdy jej královna Urraca udělila katedrále Tuy, přičemž údaje naznačují, že pochází z konce 10. století. Znovu se objevuje v roce 1199 v závěti Urracy Fernandeze a v roce 1499, kdy klášterní život v Albeosu ustal v důsledku reformy benediktinských klášterů. Poté pokračoval ve svém úpadku až do disamortizace v roce 1835, kdy přestal být využíván jako církevní stavba.

Tak to dosáhlo našich dnů, podléhalo postupné zkáze. Z původní stavby zůstala obdélníková budova, ke které jsou na jedné z jejích delších stran připojeny dvě jednoduché sousední místnosti. Nadpraží dveří jednoho z nich je náhrobní deska s vyobrazením ženské postavy, jejíž stav sice neumožňuje rozeznat, komu by mohla odpovídat, ale vzhledem ke své starobylosti by mohla pocházet z doby výše zmíněného. Doña Velasquita.

Druhý má půlkruhový oblouk složený z klenutých a hladkých kleneb, otočených přímo přes zárubně, také bez jakéhokoli typu lišty. Tympanon tohoto oblouku je tvořen působivým oboustranně vyřezávaným monolitickým kusem, z nichž jeden s patkovým křížem, nad nímž je překryt kruh a druhý kříž složený z kombinací půlkruhů, tedy tzv. uzlový kříž.

Druhé frontě předsedá sedící a čiperný Maiestas neboli Pantokrator, který v levé ruce drží knihu a pravou žehná. Anděl a cherubín, stojící, opírající se o překlad a svými křídly příkladně přizpůsobenými prostoru, do kterého jsou vloženi, drží mandorlu, ve které jsou zarámováni. Jako podpěra tympanonu slouží dvě konzoly s beraními hlavami, osazené střídavě na ostění s hranami profilovanými konkávním prolisem a zdobené knoflíky. Tento kus sám o sobě ospravedlňuje zařazení Albeos mezi nejpozoruhodnější pozůstatky španělské románské architektury.

Větší místnost, nyní bez střechy, je tvořena silnými žulovými kvádrovými stěnami. Kvádry, většinou dobře hranaté a dokonale usazené, jsou různých velikostí. Za zvláštní zmínku stojí kusy mnohem větší délky než šířky, které se v románském období a před 12. stoletím nevyskytovaly. Tato místnost má také půlkruhově klenuté klenby s jednoduchou výzdobou. Velmi pozoruhodné jsou zednické značky a ozdobné motivy na některých kvádrech, stejně jako stopy existující na jeho stěnách, které naznačují, že měl dvě patra, takže podle odborníků šlo v určitém okamžiku o obydlí.

Hovoříme o zcela unikátní nemovitosti s mimořádnými historickými a uměleckými hodnotami.

Úkolem je samozřejmě najít možný užitečný cíl. Stopy dřívějšího použití nás vedou k zamyšlení nad možnou řádně zdokumentovanou a reverzibilní obnovou. Pokud se podíváme na Google, můžeme vidět důležitost Albeos ve vinařské oblasti, která nabývá na obrovské důležitosti a která nám začíná dávat vodítka o možném využití. Vinařská oblast Condado má významné ředitelství vinařství v Crecente, z nichž některé používají Albeos jako součást své značky. Xunta de Galicia má zájem na rozvoji turistického zájmu této oblasti a musí s přízní pohlížet na posílení kulturní památky, jako je tato, zejména pokud spojuje atraktivitu a propagaci místních produktů.

REGISTROVANÉ NÁVŠTĚVY PRO toto oznámení

Návštěvy rozdělené podle země původu

Změna časového období

Poptávka po této nemovitosti


REALIGRO FREE ADVERT
Vyžádat informace o podobné nemovitosti
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Zrušit
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Preference

    Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

    Set se Nezobrazovat znovu
BB